Všechny Události

Servind a Amtech uzavřely memorandum o spolupráci v oblasti robotického broušení

#Události

Oborové jedničky se v červnu letošního roku domluvily a uzavřely memorandum o vzájemné obchodní a technické spolupráci. Společnost SERVIND s.r.o. působí v oblasti dodávek materiálů a technologií pro přípravu a lakování povrchů. Téměř 30 let se pohybuje v segmentech autoopravárenství a průmyslové výroby v České republice a na Slovensku. V oblasti průmyslu se soustředí na Automotive a její subdodavatele, dále je aktivní v oblastech Transportation, General Industry a povrchových úprav dřeva. Společnost AMTECH, spol. s r.o. se zase řadí k nejúspěšnějším implementátorům SMT systémů, kolaborativních robotů a autonomních mobilních robotů.

Na začátku letošního roku absolvovali spolupracovníci Servindu pracovní workshop ve finské Mirce, která je globálním hráčem v oblasti výroby brusiva, lešticích past a strojků pro broušení a leštění. Tu právě na českém a slovenském trhu Servind zastupuje. Hlavním tématem workshopu byly novinky v oblasti robotického broušení, kdy byly představeny hlavice pro robotické broušení řady Mirka AIROS. Během setkání byly prezentovány poznatky z použití hlavic v kombinaci s kolaborativními produkty dánského výrobce Universal Robots. „Hned jak jsme se vrátili zpět z Finska, začali jsme se poohlížet po zástupci těchto špičkových robotů u nás. Po zmapování trhu jsme neváhali ani chvíli a obrátili se na nejúspěšnějšího distributora u nás, společnost Amtech. Jsme velice rádi, že jsme našli společnou řeč a zjistili, že naše společnosti mají velice podobnou filozofii, a to přivádět na trh nejmodernější pokrokové technologie a udávat tak oborové trendy v tuzemsku.", říká David Bártek, jednatel Servindu.

„Kolaborativní robotika se stále více dostává do popředí v době, kdy je nedostatek pracovních sil nebo jsou lidé využíváni k jednoduché, mnohdy fyzicky náročné a monotónní práci. Nabízí proto zařízení, která pomáhají tuto práci zastat a zaměstnance zařadit na zajímavější pozice nebo jejich nasazení využít účelněji. Intuitivní obsluha a jednoduché programování umožňuje jejich rychlé nasazení do výroby, zajímavou variabilitu, vyšší efektivitu a rychlou ekonomickou návratnost. Uplatní se tak i na pracovištích s rozmanitější a střídavou výrobou a s požadavkem na zachování stabilní kvality pracovních operací, které bývá díky lidskému faktoru různých operátorů velice složitě dosahováno", říká Radek Nekarda, majitel společnosti Amtech.

Osazením kolaborativních robotů Universal Robots řady UR brusnou hlavicí Mirka AIROS dochází k možnosti vstupu do dalšího zajímavého průmyslového segmentu. Tím je příprava povrchu před lakováním či jinými druhy opracování. Použití může najít v oblasti Automotive a jeho subdodavatelů, například v oblasti broušení a leštění exteriérových či interiérových dílů automobilů, při lakování dílů v nábytkářském průmyslu a mnoha dalších zpracování povrchů, kde dochází k opakovanému broušení v menších či větších sériích.

Zpráva ve formátu v PDF

Veletrh Productronica 2023

Veletrh Productronica 2023

18.10. 2023
#Novinky
Ukončení distributorské spolupráce s Mobile Industrial Robots

Ukončení distributorské spolupráce s Mobile Industrial Robots

02.08. 2023
#Novinky

Rychlý kontakt

Váš čas je vzácný, tak pojďme urychlit komunikaci.