Všechny Novinky

Cesta Royal Flush až na Eurocup

#Novinky

Moc rádi podporujeme sport. Malá kopaná není výjimkou. Následující článek mapuje cestu klubu Royal Flush až na mezinárodní turnaj Eurocup.

Tým jsme založili v roce 2014 pod názvem Royal Flush a během osmi let jsme vybudovali, alespoň co se týká počtu hráčů a týmů, největší klub malé kopané v ČR a podle některých informací i na světě.

Aktuálně máme 6 týmu:
Royal Flush "A" - 1. liga brněnské malé kopané
Royal Flush "B" - 2. liga brněnské malé kopané
Royal Flush "C" - 3. liga brněnské malé kopané
Royal Flush "D" - 6. liga brněnské malé kopané
Royal Flush "veteráni" - 1. liga veteránské brněnské malé kopané
Royal Flush "ženy" - 1. liga ženské brněnské malé kopané

Celkově 112 hráčů/hráček.

Malá kopaná v naší republice vznikala postupně jako "baráková liga", kdy si každé větší město založilo svůj oblastní svaz, se svými vlastními pravidly. Až Filip Juda (zakladatel brněnské malé kopané) v roce 2005 založil AMF ČR (asociace malého fotbalu ČR), což je organizace s celostátní působností, která zastřešuje regionální svazy, včetně našeho brněnského. Loňská sezona byla pro nás úspěšná, skoro všechny týmy byly na bedně. Pobrali jsem pak na závěrečném ceremoniálu (ukončené), pořádaném brněnským svazem, skoro co se dalo.

AMF ČR pořádá národní pohár (mistrovství ČR v malé kopané), kam se kvalifikuje 24 nejlepších týmů v ČR. Brněnský svaz do národního poháru může vyslat 2 zástupce. Vítěze první ligy (byli jsme druzí) a vítěze ligového pohár, který se podařil vyhrát nám.

Národní pohár se konal v červenci v Plzni a na tomto turnaji jsme vypadli ve čtvrtfinále, dostali jsme se do top 8 týmů v republice, což už samo o sobě byl velký úspěch. AMF ČR je členem celosvětové federace malé kopané (aktuálně je prezidentem právě Filip Juda), a dále je také členem evropské federace malého fotbalu (EMF), která pořádá EUROCUP, pro nejlepší kluby v Evropě. AMF ČR na základě výsledků národního poháru posílá do EUROCUPu 4 své zástupce. Díky tomu, že některé týmy tuto nabídku odmítly, tak byla tato možnost, reprezentovat ČR na klubové úrovni, nabídnuta nám. 

I díky sponzorskému daru firmy Amtech jsme na tuto nabídku mohli kývnout. Turnaj se tento rok konal v maďarském Hajdúszoboszló a probíhal ve dnech 14. - 18. září.

Účast byla pouze 20 týmů, což je svým způsobem škoda, protože při posledním ročníku byla účast 64 týmu, nejspíše i kvůli lukrativnější destinaci italského Rimini. Ale největšími favority byly na turnaji především rumunské týmy.

Byly čtyři základní skupiny po pěti týmech - do osmifinále postupovaly 4 týmy z každé skupiny. Cíl jsme si dali jasný, a to postoupit ze skupiny, nebýt poslední. Do skupiny nám byl nalosován rumunský Energy Friends Sighisoara, bosenský Virgin Pulse, černohorský AKMF Stupovi a polský Ankier Niedrzwica.

Los, který byl celkem profi udělaný včetně studia, je možné zhlédnout zde:
https://fb.watch/fGM1ZeGZ6I/

Po dvou hracích dnech se nám cíl podařilo splnit a po dvou remízách, jedné prohře a jedné výhře jsme obsadili čtvrté postupové místo.
Energy Friends Sighisoara - remíza 2:2
Virgin Pulse - prohra 6:2
AKMF Stupovi - remíza 4:4
Ankier Niedrzwica - výhra 4:2

V osmifinále jsme se utkali s rumunským týmem HNH Klausenburg CLUJ NAPOCA, který vyhrál svoji skupinu a byl považován za největšího favorita turnaje. Prohrávali jsme 2 minuty před koncem 3:1 a v power play se nám podařilo srovnat, 6 vteřin před koncem. Na penalty jsme vyhráli a postoupili do odpoledního čtvrtfinále
https://emfeurocup.com/2022-2/match/royal-flush-brno&hnh-klausenburg-cluj-napoca-48
Ve čtvrtfinále nás čekal český tým RK Kafky Olomouc, kdy jsme opět prohrávali a tentokrát o tři branky 4:1. Opět v power play se nám podařilo stav srovnat pár vteřin před koncem. A i další penaltový rozstřel jsme zvládli a postoupili do semifinále a vyrovnali tím dosavadní nejlepší umístění českého klubu v Evropských pohárech. Bylo to teda ale na úkor jiného českého týmu v turnaji, jinak by to vyrovnala Olomouc.
Do nedělního posledního hracího dne postoupili 3 rumunské týmy a jeden český.
V semifinále jsme se utkali s týmem Energy Friends, se kterými jsme se už potkali ve skupině (remíza 2:2). Tentokrát zápas skončil bez branek a opět se šlo na penalty. Do třetice se štěstěna obrátila zády a do finále postoupil Rumunský celek. Poloprofesionální tým, který má 3x týdně tréninky a hráči jsou pod smlouvami, berou za to plat, stejně tak za účast na Eurocupu dostali finanční bonus. 
 
V boji o bronz jsme doplatili na málo početnou soupisku, kdy se na nás podepsalo osm utkání během 4 dnů. A soupeř FC Boromir nás jasně přejel 5:1. 
Turnaj byl streamován s anglickým komentářem na youtube a na FB stránkách EMF. Např. semifinále zde:
Stránky turnaje:
Tady o nás píší na stránkách AMF ČR:
Wikipedie:
Článek o Royal Flush na ruik.cz
Rozhovor pro Brněnský deník, před turnajem:
 
Článek připravil Roman Novotný, Royal Flush
Děkujeme.

 

Veletrh Productronica 2023

Veletrh Productronica 2023

18.10. 2023
#Novinky
Ukončení distributorské spolupráce s Mobile Industrial Robots

Ukončení distributorské spolupráce s Mobile Industrial Robots

02.08. 2023
#Novinky

Rychlý kontakt

Váš čas je vzácný, tak pojďme urychlit komunikaci.